Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Som många säkert redan noterat har Göteborgs distriktsstatistik legat uppe sedan det nya statistiksystemet från Svenska Friidrottsförbundets släppts. Detta gäller både resultaten inomhus och utomhus 2020.
 
På lördag kan vi se fram emot en TV-sändning från Bauhaus Jump Challenge på Nya Ullevi med Armand Duplantis som affischnamn!
 

Inför USM & JSM 2020

(2020-07-02 12:53)
Mycket glädjande är att USM & JSM kommer att genomföras 2020! På grund av rådande pandemi och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten samt Svenska Friidrottsförbundet blir det dock inga gemensamma resor eller övernattningar i GFIFs regi.
 
Nu är det klart att Göteborg Friidrott GP kommer att kunna genomföras på Slottsskogsvallen den 29 augusti! Tävlingarna kommer sändas live på SVT 2.
 
Det har de senaste två veckorna varit tävlingar i Göteborgsområdet i princip varje dag, och det har synts många starka göteborgsprestationer i resultatlistorna. Khaddi Sagnia, Suldan Hassan och Michaela Meijer har stått för några av de mer remarkabla
 
I och med att Katrin Klaup gör sitt sista år på friidrottsgymnasiet på Katrinelund anställer man Estelle Montler och Mari Klaup som assisterande coacher för sprint och häck.
 
Under förra helgen drog tävlingarna igång igen efter en lång grundträningssäsong för seniorerna. I syfte att ge våra aktiva möjligheten att prestera på hög nivå har våra grengruppskommittéer planerat tävlingssommaren utifrån förutsättningarna.
 
Rådet för Trygg Friidrott kommer att bedriva ett arbete i syfte att öka individers trygghet inom friidrotten.
 
Under onsdagen var den moderata riksdagsledamoten David Josefsson på plats i Friidrottens Hus för att diskutera osäkerheten hos arrangörer av motionsevenemang, så som Göteborgsvarvet, under den rådande coronasituationen i världen.
 
Det släpptes verkligen lös med tävlingar när tävlingsstoppet för seniorer upphörde under söndagen, och av resultaten att döma har Göteborgs elitaktiva inte haft några problem att hålla motivationen uppe under en ovanligt lång grundträningsvår.
 
Friidrottens hus håller stängt nu på fredag den 19 juni, med anledning av midsommarafton. I övrigt gäller vanliga tider under veckan.
 
Slottsskogsvallen kommer till stor del vara upptagen för tävlingar under helgen som kommer och på söndag hävs tävlingsförbudet för seniorer.
 
För att underlätta föreningarnas tävlingsarrangemang finns det nu möjlighet att låna eltidsutrustningen som GFIF äger. Även bokningarna på Slottsskogsvallen går nu att få en bättre överblick över för att kunna planera träning och tävling.
 
Från och med i morgon, måndagen den första juni, förkortas öppettiderna i Friidrottens Hus.
 
I skadepreventionsprojektet där man undersökt många av Göteborgs elitaktiva friidrottare för att öka förståelsen kring skador är nu inne på sluttampen innan avhandlingen är helt klar. Den tredje artikeln i projektet är nu publicerad.
 

       

 

 

 

Postadress:
Angereds Atletiska Förenng - Friidrott
Emil Persson, Nylösegatan 7C
41515 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0722815116
E-post: info@angeredsatletiska.se

Se all info

Våra samarbetspartners och sponsorer