Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Från måndag till torsdag vecka 48 (23-26 november) kommer RF-SISU erbjuda ett utbildningsblock med fyra digitala kvällsföreläsningar på temat ledarskap. Och redan nu på fredag arrangeras föreläsningen ”Små lirare”.
 
Skadepreventionsprojektet är en studie om skador där många av Göteborgs elitaktiva friidrottare varit inblandade och genomförts i samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund. På fredag hålls ett slutseminarium för projektet.
 
 
 
Med start den 16 november gäller nya regler och öppettider i Friidrottens Hus, detta pga. den ökade smittspridningen av Covid-19. Observera att tider med högst beläggning endast är tillgängliga för förbokade träningsgrupper.
 
Vad säger egentligen forskningen om talangutveckling och vad vet vi kännetecknar de starkaste talangutvecklingsmiljöerna? Det föreläste P-G Fahlström om den 9 november och föreläsningen finns nu att ta del av online.
 
I och med helgens terräng-SM kan nu årets mest framgångsrika klubbar summeras i ”SM-pokalen”. På fjärdeplats hittar vi Örgryte och på femteplats slutar Ullevi.
 
Under helgen genomfördes årets sista SM-tävlingar när det var dags för terräng-SM på Grimstafältet i Vällingby i Stockholm. Göteborg höll fanan högt med ett stort antal medaljer.
 
Under förra veckan presenterade riksidrottsförbundet elitidrottsstipendiaterna för 2020/2021. Däribland fanns Örgrytes Olof Ryberg som nu hoppas på att stödet kan hjälpa honom till Paralympics i Tokyo nästa år.
 
Idag kom det överraskande beskedet att den svenska rekordhållaren på 800 meter Andreas Kramer byter klubb från Sävedalens AIK till Ullevi Vikingen inför kommande säsong.
 
För ett par veckor sedan kom beslutet att planlagda terräng-SM kommer kunna köras på Grimstafältet i Stockholm den 24-25 oktober och precis som då sprangs det både en kort och en lång bana för seniorerna under lördagens terräng-DM i Kungälv.
 
Lördag 17 oktober bjuder Göteborgs Friidrottsförbunds styrelse in till höstdialog.
 
Nu gäller ordinarie öppettider i Friidrottens Hus igen. Det innebär mellan 7-22 måndag-torsdag, 7-20:30 fredag, 9-17 lördag och 8-19 söndag.
 
Nästa onsdag (7/10) hålls en informationskväll för dig som vill veta mer om Friidrottsgymnasiet på Katrinelund. Har du frågor kom till Friidrottens Hus konferensrum klockan 19:00 eller följ med via onlineverktyget Google Meet.
 
I vanliga fall stänger sanktionsansökan för nästkommande utomhussäsong på arena och för långlopp sista september men i år är ansökningstiden förlängd till sista oktober.
 

       

 

 

 

Postadress:
Angereds Atletiska Förenng - Friidrott
Emil Persson, Nylösegatan 7C
41515 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0722815116
E-post: info@angeredsatletiska.se

Se all info

Våra samarbetspartners och sponsorer