Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Regeringen meddelade under fredagen att man tagit beslut om ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Förbudet träder i kraft söndagen den 29 mars och gäller tills vidare.
 
Folkhälsomyndigheten har kommit med nya förtydligande rekommendationer för idrott. Beskedet är att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men med försiktighet. Träning utomhus är att föredra.
 
Nu har vi börjat med digitala distansutbildningar. Nedan finner du en lista på utbildningar som vi erbjuder digitalt på distans den kommande tiden.
 
Coronaviruset påverkar idrotten på många olika sätt och flera frågor dyker upp. Gäller korttidspermittering även för idrottsföreningar? Kan idrottsföreningar få anstånd med betalning på grund av coronaviruset? Som förening – vem ska jag kontakta?
 
Nu finns det ett nytt projektstöd att söka för föreningar som bedriver barn- och ungdomsidrott. Syftet med stödet är att skapa förutsättningar för idrottsföreningar att utveckla sin barn- och ungdomsidrott i enlighet med Strategi 2025.
 
RF-SISU Västra Götalands distriktsstämma som är planerad till den 16 april på Estrad Arena flyttas nu till tisdagen den 9 juni 2020 på grund av osäkerheten kring coronavirusets spridning.
 
Coronaviruset påverkar idrottsrörelsen, vi rekommenderar att man följer Riksidrottsförbundets information som uppdateras löpande.
 
Med anledning av den uppkomna situationen med coronaviruset har konferensen flyttats till 16-17 oktober.
 
Har ni ungdomar som ska leda idrottsskolor i sommar och som kanske ses som era framtida ledare i föreningen? Eller har ni nya ledare i föreningen som skulle må bra av en grund i sitt ledar- och tränarskap samt en förståelse för svenskt föreningsli...
 
Inför den stundande sista ansökningsdagen för LOK-stöd den 25 februari vill Riksidrottsförbundet särskilt upplysa om kravet på HTTPS för de föreningar som har ett eget domännamn.
 
Nu har vi plockat ut de föreläsningar och utbildningar som vi tror passar de föreningar som målmedvetet strävar efter mer kunskap och som jobbar med framtiden i sikte.
 
För femte året i rad i Angered anordnas Winter Games – för tredje året i Frölunda och andra gången på Hisingen. Ryktet om gratis spontanaktivitet med glädje och musik har spridit sig: ”När öppnas dörrarna?” – Shno Xazneii.
 
Ta chansen att lyssna på Dr. Dean Kriellaars, en av de främsta experterna i världen på detta område när han gästar Göteborg!
 
LOK-stöd kan sökas av alla idrottsföreningar som är anslutna till någon av de specialidrottsförbund som tillhör Riksidrottsförbundet och som bedriver verksamhet för barn mellan 7–25 år.
 
Sparbanksstiftelsen Väst delar ut två idrottsstipendier till ungdomar i syfte att stödja dem så att de kan utvecklas inom sin idrott. Stipendiet delas ut till en aktiv kvinnlig och en aktiv manlig idrottsutövare i åldern 15-19 år.
 
12

Postadress:
Angereds Atletiska Förenng - Friidrott
Emil Persson, Nylösegatan 7C
41515 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0722815116
E-post: info@angeredsatletiska.se

Se all info

Våra samarbetspartners och sponsorer