Hoppa till sidans innehåll

Varför vi startar en ny idrottsförening i Angered

13 MAR 2018 11:07
  • Uppdaterad: 13 MAR 2018 18:17

Vi (AAF) har fått många frågor om varför vi valt att starta en ny friidrottsförening i Angered och vi vill här ge en kort version av den senaste tidens händelser, ur vår synvinkel.

Det började med att vi inte var överens om hur pengarna i AIS användes. Vi kände att det uppstod en maktfördelning, en sorts hierarki vi inte uppskattade eller var överens om, i föreningen. Den som protesterade kände sig mer eller mindre utfryst från föreningen tills personen i fråga lämnade. Silvia Persson försökte sköta sina uppgifter under 2017, men det sista halvåret kändes det näst intill omöjligt då ett av uppdragen var att ha hand om hemsidan. Flera i styrelsen och andra som var ansvariga för olika idrotter eller områden i förening verkade ignorera hennes mail och frågor. Silvia lämnade allt vid årsskiftet, förutom uppdraget att tillsammans med en annan person sitta i valberedning till årsmötet.

Inför årsmötet i januari 2018 lämnade valberedningen ett förslag på styrelse. Silvia trodde då att valberedningen var överens, samt att de personer som var tillfrågade och tackat ja inte hade ångrat sig eftersom hon inte hört något annat. Morgan Persson satt i styrelsen i AIS fram till årsmötet och hörde inte heller något annat. På årsmötet visade det sig att flera av de som satt i styrelsen, en del av valberedningen samt ett par medlemmar hade planerat något helt annat.

En av medlemmarna, som inte betalat medlemsavgiften på hela hösten, betalar plötsligt två veckor innan årsmötet. En person blir ny medlem två veckor innan årsmötet och en till person betalar in medlemsavgiften några timmar innan årsmötet. Det blev en omröstning om kassör, där annan en den av valberedningen föreslagna kassören valdes. Vi blev chockade, förvånade, att det hade bestämts saker bakom våra ryggar, utan valberedningens kännedom. Märk väl, ingen av oss är emot att det finns flera alternativ eller valet av kassör eller någon annan position i styrelsen, det vi är emot är HUR man gjort det.

Dagen efter årsmötet började de vi upplever som utfrysning av resten av familjen Persson. Familjen anser sig ha fått utstå ignorering, kommentarer, otrevligt meddelande på telefonsvarare, underförstådda hot, stöld, baktalande, etc. Max Persson slutade som tränare, sen lämnade Morgan sina uppdrag, Isaac Persson och Emilia Bustos också som tränare. När Morgan meddelade att han skulle sluta som tränare sa han inte när han skulle sluta, inte heller att han skulle gå ur föreningen. Någon bytte ändå lösenord på Morgans inloggning på hemsidan, gick in på hans profil, gjorde ändringar för att sedan ta bort honom helt från hemsidan. Helt plötsligt står det på AIS hemsida att Morgan och Max frivilligt slutat i föreningen1, något de inte gjort, de sade bara ifrån sig sina uppdrag. Morgan och Max stängdes av helt utan någon som helst dialog eller förklaring.

På grund av det som hände på årsmötet och det utanförskap som skapats, startades en ny förening, Angereds Atletiska Förening, med inställningen att det ska vara roligt att träna, utan intriger och kontroverser, samt att alla pengar som kommer in i föreningen ska tillbaka till barnen och ungdomarna som tränar med oss samt utveckla och utbilda tränare och aktiva i föreningen. Tanken var att starta allt i lugn och ro och Morgan, Max, Emilia och Isaac skulle inte börja som tränare i AAF förrän efter sommaren 2018, så att barnen och ungdomarna som tränade i AIS skulle drabbas så lite som möjligt. När Morgan och Max utan förvarning utesluts ur förening blir detta en omöjlighet.

AAF har kontaktat AIS vid flera tillfällen, både via telefon och mail, och försökt få en dialog om samarbete så att inte de aktiva ska drabbas av konflikterna. AIS har dock valt att inte svara alls. När det gäller hemsidan så är det Morgan som står för domänen angeredsis.se och vi har vid flera tillfällen kontaktat AIS och frågat om de vill ta över och senare om de ville köpa domänen men vi har inte fått något svar. Därför har vi valt att under uppsägningstiden ha vår version uppe och en länk till den nya föreningen Angereds Atletiska Förening.

Välkomna att träna med oss!

Angereds Atletiska Förening

https://www.angeredsatletiska.se

angeredsis.se, 2018-02-27

Skribent: André Nordin
E-post: Adressen Gömd

       

 

 

 

Postadress:
Angereds Atletiska Förenng - Friidrott
Emil Persson, Nylösegatan 7C
41515 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0722815116
E-post: info@angeredsatletis...

Se all info

Våra samarbetspartners och sponsorer