Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Under söndagsförmiddagen var det dags för terräng-NM i finska Vierumäki och om än inte oväntat så imponerade Sara Christiansson med en silvermedalj.
 
Stora delar av Sveriges tränare och aktiva samlades i helgen i Kviberg för att låta sig utbildas och inspireras av spännande föreläsare. I samband med detta anordnade GFIF en elittränarkonferens.
 
Igår inleddes Parafriidrotts-VM i Dubai som pågår fram till 15 november, där Göteborg representerar den svenska truppen med tre deltagare.
 
Göteborgs Skidklubb har arrangerat Finalloppet i Skatås sedan 1968 och i år var inget undantag. I herrklassens huvudlopp vann Högbys internationellt meriterade David Nilsson och i damklassen blev det Örgryteseger genom Johanna Larsson.
 
I måndags, den 28 oktober, beslutade styrelsen för Göteborgs Friidrottsförbund att tilldela Annika Knutsson rollen som tillförordnad förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund, samt Race director för Göteborgsvarvet, till och med den 1 juni 2020.
 
Nu på söndag, 27 oktober, arrangeras ungdomsseriematch i Friidrottens Hus mellan 15.30-18.00 vilket innebär att träningsmöjligheterna under dessa tider är mycket begränsad.
 
Efter 11 framgångsrika år väljer Bo Edsberger att lämna sina uppdrag på Göteborgs Friidrottsförbund.
 
Den 28 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbunds distriktsårsmöte session 1 i Friidrottens Hus. Under mötet beslutas kommande års verksamhetsplan och budget samt förslag och motioner.
 
Umeå stod för arrangörskapet när det var dags för SM i terräng och därmed också årets sista SM-tävlingar. För Göteborg blev det en framgångsrik helg med flera medaljer och övriga topprestationer.
 
Västra Götalands idrottsförbund bjuder tillsammans med SISU Idrottsutbildarna in till Idrottens Jämställdhetskonferens den 24-26 oktober.
 
Ett på många sätt speciellt världsmästerskap i friidrott, där Göteborg hade fem aktiva på plats, är över. Höjdpunkten ur göteborgsögon var Charlotta Fougbergs starka maratonlopp i de extrema väderförhållandena.
 
Många av distriktets starka löpare tog sig under lördagen till Fontinskogen och Terräng-DM och terrängsäsongen sparkades därmed igång på allvar inför nästa veckas Terräng-SM i Umeå.
 
I helgen avgjordes Lidingöloppet för 55:e gången och i damernas 15 kilometer blev det en göteborgsdubbel genom Anastasia Denisova och Sara Holmgren. Hemma i Mölndal vann Linus Hultegård Varvetmilen under söndagen.
 

Inför: VM i Doha

(2019-09-25 16:30)
En lång friidrottssäsong är snart över. Men först väntar säsongens viktigaste tävling för fem göteborgare. Läs vår Göteborgsguide inför VM i Doha, som pågår mellan 27 september och 6 oktober, med kommentarer från de aktiva.
 
Med anledning av branden i Slottskogshallen har föreningarna tillsammans med förbundskansliet arbetat fram ett veckoschema för att fortsatt kunna erbjuda alla ålderskategorier friidrottsträning både under helg- och veckodagar.
 

Postadress:
Angereds Atletiska Förenng - Friidrott
Emil Persson, Nylösegatan 7C
41515 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0722815116
E-post: info@angeredsatletiska.se

Se all info

Våra samarbetspartners och sponsorer