Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Leo Magnusson, Sävedalens AIK, och Gaël De Coninck, Sävedalens AIK, är årets Varvstipendiater för deras fina prestationer inom medel- eller långdistans under året 2018.
 
Nu har tävlingssäsongen officiellt dragit igång och det blev många lovande resultat när Kvilles vårtävling avgjordes på Slottsskogsvallen.
 

Göteborgsvarvet jubilerar

(2019-05-13 20:56)
Göteborgsvarvet fyller 40 år och det kommer att uppmärksammas på flera olika sätt under veckan!
 
Ovanligt hög klass och många personrekord präglade distriktsmästerskapen på 10 000m 2019 som återigen arrangerades av Solvikingarna i samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund.
 
På onsdag 1/5 går startskottet för första löpgrenen på bana i Sverige 2019. Göteborgsområdets löpare möts för att demonstrera sin uthållighet över 25 varv på Slottsskogsvallen.
 
Snart är det dags för den stora folkfesten i Göteborg - Göteborgsvarvet. Det är Göteborgs Friidrottsförbunds största arrangemang och därmed kommer öppettiderna samt tillgängligheten i FIH behöva justeras.
 
Onsdagen den 22 maj hålls en informationskväll för dig som vill veta mer om Friidrottsgymnasiet och vad det innebär att studera på ett Friidrottsgymnasium. Varmt välkommen till Friidrottens Hus klockan 19.00.
 
Statistiken för inomhussäsongen 2018/2019 finns nu uppdaterad på hemsidan. Den innehåller förstås mängder med personrekord men också två svenska inomhusrekord i stavhopp!
 
Just nu avgörs världens största idrottstävling för personer med intellektuella funktionsnedsättningar, Special Olympics World Summer Games 2019. Med i Sverigelaget finns Angereds IS Viktor Åberg som imponerat stort och tagit ett guld och ett brons!
 
Under helgen samlades de flesta av Sverige bästa löparjuniorer och deras tränare i Göteborg. Prestationscentrum för medel- och långdistans arrangerade en Utvecklingshelg med fokus på långsiktighet.
 
I helgen reste ett hundratal ungdomar till Götalandsmästerskapen i Växjö för att göra upp om såväl de individuella medaljerna som lagmedaljerna. Fina prestationer präglade tävlingarna och det blev tillslut ett prestigefyllt silver för laget!
 
Nu till helgen är det IFK Götebotgs klubbmästerskap i Friidrottens Hus vilket innebär viss begränsning för träning i hallen.
 
Utbildningsprogrammet är nu uppdaterat och presenterar flera intressanta utbildningar i vår. Exempelvis föreläsningen "Hur behåller vi ungdomarna inom idrotten?" som berör vilka områden och värden som påverkar att barn utvecklas och trivs.
 
Under Göteborgs Friidrottsförbunds distriktsårsmöte i februari valdes en ny styrelse ut och här kommer en kort presentation av gänget!
 
Götalandsmästerskapen inomhus, 16-17 mars 2019, avgörs i Växjö och våra Göteborgsfriidrottare med ledare reser gemensamt från Friidrottens Hus på lördag morgon kl 08.00.
 

Postadress:
Angereds Atletiska Förenng - Friidrott
Emil Persson, Nylösegatan 7C
41515 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0722815116
E-post: info@angeredsatletiska.se

Se all info

Våra samarbetspartners och sponsorer