Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Utbildningsprogrammet är nu uppdaterat och presenterar flera intressanta utbildningar i vår. Exempelvis föreläsningen "Hur behåller vi ungdomarna inom idrotten?" som berör vilka områden och värden som påverkar att barn utvecklas och trivs.
 
Under Göteborgs Friidrottsförbunds distriktsårsmöte i februari valdes en ny styrelse ut och här kommer en kort presentation av gänget!
 
Götalandsmästerskapen inomhus, 16-17 mars 2019, avgörs i Växjö och våra Göteborgsfriidrottare med ledare reser gemensamt från Friidrottens Hus på lördag morgon kl 08.00.
 
I helgen var det dags för 15-16 åringarna att tampas om IUSM-medaljerna. Tävlingarna avgjordes i Westinghouse Arena i Västerås och det blev många spännande dueller, en drös med nys personliga rekord och hela 12 medaljer!
 
Konferensrummen på våning 2 i Friidrottens Hus ska fortsättningsvis vara tillgängliga som tysta studierum när inga möten eller annat är bokat. Detta med förutsättning att man självklart lämnar rummen i ett presentabelt skick.
 
På fredag reser nära hundra glada 15–16 åriga aktiva och deras ledare från Friidrottens Hus till Inomhus Ungdoms-SM i Västerås för att kämpa om personrekord, finalplatser och medaljer.
 

ÖIS söker klubbchef

(2019-03-05 14:21)
ÖIS Friidrottsklubb söker nu en klubbchef som vill vara en del av ÖIS anda. I tjänsten ingår att utveckla och driva ÖIS Friidrottsklubb mot uppsatta mål.
 
Igår avslutades inomhus-EM i Glasgow och det blev spridda skurar för göteborgarna som åker hem med både PB och mersmak för utesäsongen. Bäst gick det för Örgrytes Melker Svärd Jacobsson som blev bronsmedaljör i en riktigt spännande stavfinal.
 
Nu är det endast två dagar kvar tills inomhus-EM i Glasgow går av staplen och sju göteborgare är redo att äntra Emirates Arena. De har redan visat fin form under säsongen och det finns stora final- och medaljchanser under mästerskapet!
 
När en stor trupp juniorer åkte till Växjö fick övriga friidrottare hålla ställningarna i Friidrottens Hus. Somliga avslutade säsongen medans andra vässade formen inför deras kommande mästerskap.
 
I helgen bar det av till Växjö för att slåss om JSM-medaljerna. Göteborgarna gjorde ingen besviken och kammade hem en drös medaljer samt personliga rekord.
 
Igår kväll hölls Göteborgs Friidrottsförbunds Distriktsårsmöte där flertalet personer från föreningar, styrelse och kansli närvarade och en ny styrelse valdes ut.
 
Nästa vecka kommer riksmästerskapen i Vinterkast avgöras på Friidrottens Hus kastplan. Speciellt för i år är att spjutansatsen och kastringen kommer "byggas in" för att kastarna, oavsett väder, ska få optimala förutsättningar för långa kast.
 
Söndag den 3 mars går första ungdomsseriematchen av stapeln i Friidrottens Hus och det kommer bli en fullspäckad dag fylld med tävlingssugna ungdomar. Därmed kommer utrymmet i hallen vara begränsat och öppettiderna för träning kommer påverkas.
 
Vi har sparat en hel del kläder och skor som blivit kvarglömda i Friidrottens Hus. Är det något du saknar? Kom hämta innan den 11 mars!
 

Postadress:
Angereds Atletiska Förenng - Friidrott
Emil Persson, Nylösegatan 7C
41503 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0722815116
E-post: info@angeredsatletiska.se

Se all info

Våra samarbetspartners och sponsorer