Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Europeiska U23 mästerskapet i Gävle är nu avslutat och det blev många fina placeringar och personliga rekord för Sverige och inte minst göteborgarna.
 
Med ett avslutat U23 EM i backspegeln riktar vi nu blickarna mot Borås och U20 EM. Dit skickas fem göteborgare som ska representera Sverige. Därefter drar EYOF igång i Azerbajdzjan och av den lilla skara uttagna svenskar finner vi en göteborgare
 
Universiaden är ett mästerskap för aktiva födda 1994-01 och som studerar på Universitetet. Denna gång arrangeras det i Napoli, Italien och i den svenska truppen var tio av femton aktiva från Göteborg!
 
Denna vecka arrangeras ”Vi som älskar 90-talet” på Slottsskogsvallen som är stängd för träning också kommande vecka (v. 29) på grund av Gothia Cup.
 
Den 14-15 mars 2020 går Götalandsmästerskapen av staplen och nu står det klart att Göteborgsklubben IFK Göteborg kommer stå som arrangörer.
 
Vill du vara med och utveckla Lerum Friidrott? Då ska du söka till rollen som assisterande klubbchef! Läs mer kring tjänsten i nyheten nedan.
 
Den 11-14 juli är det dags för de Europeiska U23 mästerskapen i Gävle. Det är hela 10 stycken göteborgare som har kvalat in till mästerskapet och kommer göra upp om medaljerna.
 
Under genomförandet av Världsungdomsspelen höll längdhopperskan Tianna Bartoletta i ett uppskattat träningspass på Ullevi och senare en föreläsning kring hennes framgångsrika karriär.
 
I helgen har friidrottare i alla åldrar från över 20 olika länder vallfärdats till Ullevi och Världsungdomsspelen i Göteborg. Det har varit en riktigt fin helg med strålande väder och flera personliga rekord tillika världsresultat!
 
Onsdag den 17 juli finns det chans att få tävla i fullt dressad arena där allt är klart inför European Athletics U20 Championships på Ryavallen i Borås. Antalet platser är dock begränsat och det är först till kvarn som gäller!
 
Även i år kan du resa till Finnkampen med Finnkampståget: Tur och retur från Göteborg till Stockholm! I paketet ingår tåg, boende, biljett för båda dagarna och ett supporterkit.
 
Göteborgs Friidrottsförbund söker en projektledare till Göteborgsvarvet Marathon 2021 och Världsmästerskapen i masterfriidrott 2022. I tjänsten ingår även delprojektledning under Göteborgsvarvet.
 
På onsdag 3/6 är det dags för Karlstad GP dit många göteborgsfriidrottare anmält sig även i år för att utmana sina personliga rekord och stora delar av svenska och internationella eliten.
 
I onsdags samlades Sveriges friidrottselit för att göra upp om vilken som är den bästa klubben i Sverige. Det blev minst sagt tuffa dueller och spännande ända in tills avgörande stafetterna där det slutade med guld och silver till Ullevi FK.
 
Den 28-30 juni är det 24:e upplagan av Världsungdomsspelen som står på agendan och förutom tävlingar i högsta klass kommer det även bjudas på föreläsningar med Olympiamästarinnan i längdhopp, Tianna Bartoletta, samt systrarna Kallur.
 

Postadress:
Angereds Atletiska Förenng - Friidrott
Emil Persson, Nylösegatan 7C
41515 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0722815116
E-post: info@angeredsatletiska.se

Se all info

Våra samarbetspartners och sponsorer