Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Under hösten genomförs två Tränarträffar i Friidrottens Hus, den 2 oktober och 17 oktober. Observera att det är obligatorisk närvaro på en av träffarna för samtliga tränare som bedriver och kommer bedriva verksamhet i Friidrottens Hus 2019/2020.
 
Varberg arrangerade i helgen ban- och utomhussäsongens sista SM-tävlingar när det var dags för JSM/USM i mångkamp. Samtidigt pågick Varbergs mångkamp för de allra yngsta.
 

Brand i Slottsskogshallen

(2019-09-15 20:24)
På kvällen den 15 september startade en brand i Slottsskogshallen, en allvarlig brand, hallen gick inte att rädda. Inga personskador. Arbete med att lösa akuta behov pågår.
 
Det haglade medaljer över Göteborg vid Götalandsmästerskapen för 13–14 åringar på Fredriksskans i Kalmar i helgen, vilket resulterade i en seger för laget i distriktskampen.
 
På fredag lämnar två bussar med hundratalet ungdomar återigen Friidrottens Hus för ännu ett Götalandsmästerskap. Denna gång står Kalmar SK som värd för mästerskapen på vackra Fredriksskans IP.
 
Friidrottens Hus håller stängt för träning mellan 9 september och 23 september p.g.a underhåll.
 

Lokala långlopp i höst

(2019-09-02 16:47)
Bansäsongen är för de flesta slut och för Göteborgs alla elitlöpare såväl som motionärer byts spikskorna ut mot terrängskorna. Tryck på nyheten för info om alla lokala gat- och terränglopp i höst.
 
SISU Idrottsutbildarna håller flera spännande kurser under hösten för dig som vill lära dig mer om olika delar inom idrotten, eller kanske bara vill inspireras av intressanta föreläsare.
 
De flesta av Göteborgs senioraktiva avslutade under helgen säsongen i och med svenska mästerskapen i Karlstad. För några väntar fortfarande säsongens stora mål, VM i Doha, om en knapp månad.
 
Ungdomstävlingen Kraftmätningen pågick på Tibblevallen i Täby parallellt med Finnkampen i helgen – och det slutade med göteborgssilver genom Örgrytes mixlag!
 
Nu börjar nedräkningen för dig som går i årskurs 9 och vill söka till Katrinelundsgymnasiet och deras RIKS/NIU inför skolstart 2020.
 
Det blev en dubbelseger för det svenska friidrottslandslaget under helgens Finnkamp, till stor del tack vare fina insatser från göteborgsfriidrottare.
 
Idag börjar första dagen av helgens Finnkamp på Stockholm Stadion. Göteborg representerar truppen med 19 aktiva.
 
Årets Veteran-SM arrangerades av Huddinge AIS på Källbrinks IP och enligt arrangören var det rekordmånga deltagare. Av göteborgsföreningar var IF Kville lite extra framgångsrikt med bland annat åtta guldmedaljer.
 
Nio göteborgare representerade Sverige under Nordiska Juniorlandskampen i norska Kristiansand i helgen. För det svenska laget blev det tredjeplatser i både herr- och damkampen.
 

Postadress:
Angereds Atletiska Förenng - Friidrott
Emil Persson, Nylösegatan 7C
41515 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0722815116
E-post: info@angeredsatletiska.se

Se all info

Våra samarbetspartners och sponsorer